Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Ανατροπή – Πρωτάθλημα 20 ομάδων στην football league

Πρωτάθλημα 20 ομάδων τη νέα σεζόν στη Β’ Εθνική η απόφαση

Published

on

Ολοταχώς προς λύση που θα αφήσει όλους ευχαριστημένους βαδίζει η ΕΠΟ… Η Ομοσπονδία αποφάσισε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής -έτσι λέγεται πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο με βάση το νέο καταστατικό-, το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής να έχει 20 ομάδες. Και αυτό χωρίς τη «μαγική» λέξη μέχρι! Άρα πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι κενές θέσεις, που θα υπάρξουν σίγουρα, θα πρέπει να συμπληρωθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το a-sports.gr ρώτησε επίμονα τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας αν υφίσταται πλέον το «μέχρι 20» για να λάβουμε την απάντηση: «Δεν υπάρχει μέχρι, αποφασίσαμε η Β’ Εθνική να έχει 20 ομάδες τη νέα σεζόν, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην επόμενη συνεδρίαση στις 25 Ιουνίου και από εκεί και πέρα είναι θέμα της διοργανώτριας η συμπλήρωση ή όχι τυχόν κενών και οι αντικαταστάσεις…»!

Ουσιαστικά πρόκειται για ανατροπή δεδομένων, που ανοίγει ορθάνοιχτη πόρτα εισόδου στον Άρη (φυσικά θα χρειαστούν μπαράζ με τους υπόλοιπους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής), ταυτόχρονα όμως υπάρχει ξανά ελπίδα και για τους τέταρτους των πλέι άουτ εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν στη δεύτερη κατηγορία.

Εφόσον λοιπόν, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι μετά τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ στη Γ’ Εθνική οικειοθελώς θα πέσει και ο Εργοτέλης δημιουργούνται τρεις κενές θέσεις, οι οποίες κάλλιστά μπορούν να χωρέσουν τους πάντες για να μην έχει ουδείς παράπονο. Δηλαδή και να μείνουν οι δύο ακόμα ομάδες από τις υπάρχουσες της Β’ Εθνικής και άλλη μια θέση να τη διεκδικήσει μια ομάδα από τη Γ’ Εθνική μέσω μπαράζ με βασικό «παίκτη» τον Άρη!

Βέβαια, αρχικά θα πρέπει να αποφασίσουν στην Ένωση Β’ Εθνικής αφού επικυρώσουν την τελική βαθμολογία και για τα μπαράζ να αποφανθεί η γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 26 Ιουνίου. Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα, ωστόσο, πάρθηκε ήδη με την απόφαση για 20 ομάδες χωρίς το «μέχρι» και δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεση της Ομοσπονδίας να τους… βολέψει όλους! Και αυτό γίνεται κατανοητό γιατί είναι αδιανόητο να μείνουν ομάδες που κανονικά θα έπρεπε να πέσουν από τη Β’ Εθνική και ταυτόχρονα να μην γίνουν αντικαταστάσεις και από κάτω προς τα πάνω σύμφωνα με τους κανονισμούς. Επομένως η μέση λύση που έδειξε ως δρόμο η ΕΠΟ δύσκολα δεν θα ακολουθήσει η Ένωση Β’ Εθνικής, που οπωσδήποτε θα θελήσει να κρατήσει κάποιες ομάδες, αλλά την ίδια στιγμή υπό το βάρος της πίεσης του Άρη θα «υποχρεωθεί» να σταματήσει να είναι αρνητική για συμπλήρωση έστω μίας κενής θέσης από την τρίτη κατηγορία…

Δεν μειώνεται εκ νέου η Σούπερ Λίγκα

Η αναδιάρθρωση που το αρχικό της σχέδιο εκπορευόμενο από την ΕΠΟ ήθελε 14 ομάδες σε Σούπερ Λίγκα και Β’ Εθνική από τη σεζόν 2016-17 πήγε… περίπατο γιατί οι δύο διοργανώτριες των επαγγελματικών κατηγοριών δεν συμφώνησαν ποτέ μεταξύ τους.

Έτσι η Ομοσπονδία βρέθηκε σε αδιέξοδο και εγκατέλειψε το αρχικό της πλάνο… Και βέβαια το άλλο σημαντικό είναι ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στη Σούπερ Λίγκα, αφού η προοπτική να μείνουν 14 ομάδες έμεινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Έτσι η μεγάλη κατηγορία δεν μεταβάλλεται ξανά και μένει με 16 ομάδες και στο μέλλον. Η Β’ Εθνική τη νέα σεζόν θα έχει 20, την επόμενη 18 και το 2017-18 θα φτάσει τις 16, όσες δηλαδή και η Σούπερ Λίγκα.

Τώρα στο ερώτημα πόσες ομάδες θα πέσουν και θα ανέβουν τη νέα σεζόν αυτό θα το αποφασίσουν οι δύο διοργανώτριες με πιθανότερο σενάριο να πέσουν δύο και να ανέβουν δύο…

Πηγή- a-sports.gr