Connect with us

6ος Όμιλος

Ανάσα για Ασπρόπυργο

Published

on

Σε ένα αδιάφορο για εκείνον παιχνίδι αλλά ζωτικής σημασίας για τον Ασπρόπυργο, ο Διαγόρας γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα της ομώνυμης ομάδας για την 20η αγωνιστική του 6ου ομίλου στην Γ’ Εθνική. Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν στην επανάληψη και να πετυχαίνουν το τέρμα της νίκης με σκόρερ τον Μίλιτς.

Το παιχνίδι

Νευρικό ξεκίνημα με πολλά λάθη

Μοιρασμένα ήταν τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης στο Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου με τις δυο ομάδες να κυριεύονται από αρκετή νευρικότητα, με αποτέλεσμα να μην παίζεται ποιοτικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Κυριάκου Μίχα προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την έναρξη της αναμέτρησης χωρίς να μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Μάλιστα, ο Διαγόρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 5ο λεπτό, όταν το φάουλ του Σερτζίνιο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Διαμαντή. Στο 12΄ ο Πεεφ έβγαλε σε θέση βολής τον Γεωργίου, όμως ο μεσοεπιθετικός του «γηραιού» άργησε να κάνει κοντρόλ με αποτέλεσμα να μην προλάβει την πορεία της μπάλας.

Ανέβηκε και απείλησε ο Ασπρόπυργος

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Με την συμπλήρωση 26 λεπτών, ο Ατματσίδης σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, όταν το σουτ του Γιόνδη έξω από την περιοχή έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Διαμαντής. Η απάντηση του Ασπρόπυργου ήρθε στο 37ο λεπτό, με τον Μπανγκούρα να σημαδεύει με απευθείας εκτέλεση φάουλ το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Φλύαρη υπεροχή για τους γηπεδούχους

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ασπρόπυργος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Στεφανάκου, καθώς οι αμυντικοί των «κυανέρυθρων» απομάκρυναν κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί στα καρέ τους. Ο Διαγόρας επέλεξε να δώσει την μπάλα, έχοντας ως στόχο να χτυπήσει στην κόντρα. Από αντεπίθεση απείλησε και για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, αλλά το σουτ του Γιόνδη μέσα από την περιοχή στο 55′ ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Διαμαντής να μαζέψει εύκολα. Στο 58′ ο Ατματσίδης έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μεντή να προλαβαίνει σωτήρια τον Χαϊκάλη και να παραχωρεί κόρνερ.

Πέτυχε το πολυπόθητο τέρμα

Την εκτέλεση ανέλαβε ο δημιουργός της προηγούμενης φάσης και ο Μίλιτς αφού νίκησε στον αέρα τον Ρούνιτς έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Στεφανάκου. Αυτό το τέρμα έδειχνε να βγάζει εκτός παιχνιδιού τον Διαγόρα, ο οποίος έδειξε να χάνει την συγκέντρωση του και να μην μπορεί μπει στην διεκδίκηση του. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 66ο λεπτό, όταν ο Μπανγκούρα έβγαλε την σέντρα, ο Χαϊκάλης πήρε την κεφαλιά, ο Στεφανάκος απέκρουσε ασταθές με τον Ατματσίδη να μπαίνει στην φάση και από κοντά να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Παρόλα αυτά, η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς ο πρώην παίκτης τη Ρόδου ήταν σε αντικανονική θέση. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός της αναμέτρησης χάλασε, με τον Ασπρόπυργο να κρατάει άνετα το υπέρ του προβάδισμα και να φτάνει σε μια πολύτιμη νίκη για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο κορυφαίος

Ο Παναγιώτη Ατματσίδης ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ήταν αρκετά δραστήριος καθ’ όλη την αναμέτρηση και από τα δικά του ποδιά ξεκίνησε το γκολ της ομάδας του. Επίσης, θα είχε χριστεί και σκόρερ αν δεν ακυρωνόταν το τέρμα που πέτυχε.

Οι συνθέσεις:

Ένωση Ασπρόπυργου(Κυριάκος Μίχας): Διαμαντής, Χουζούρης, Σταγάκης, Νικολάου, Ζώνας, Νάκκας, Ατματσίδης(92′ Ζωγράφος), Ζαχαράτος(87′ Ζαχαράκης), Μίλιτς, Μπανγκούρα(81′ Μπάτσι), Χαϊκάλης.

Διαγόρας Ρόδου(Νίκος Παντέλης): Στεφανάκος, Μήτκας, Μεντής, Προβατίδης, Πέεφ, Γεωργίου, Σερτζίνιο, Γιόνδης, Βελλίνης(76′ Αγγελούδης), Ρούνιτς(60′ Κιοσέογλου), Καρπαθάκης.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply