Connect with us

stoplekto

ΑΕ Μοσχάτου: «Παλαιομοδίτικες πρακτικές εκφοβισμού»

Published

on

Από την ΑΕ Μοσχάτου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση σε αυτή του Ατρομήτου Πειραιά:

«Από  την αρχή της φετινής αγωνιστικής σεζόν η διοίκηση της ΑΕΜ έχει επιλέξει συνειδητά, να μην αμφισβητεί αποφάσεις των θεσμών, να στηρίζει το έργο και τις επιλογές τους, να είναι αρωγός με όποιον τρόπο μπορεί στις προσπάθειές τους και βέβαια να μην κάνει αναίτια και κακόβουλη κριτική στις αποφάσεις των διαιτητών. Είναι μια απόλυτα συνειδητοποιημένη πρακτική και έχουμε παραμείνει σταθερά προσηλωμένοι σε αυτή άσχετα με την έκβαση των αγώνων μας και αν μας βολεύουν τα αποτελέσματα. Η διοίκηση της ομάδας συνολικά και ο καθένας ξεχωριστά αποφασίσαμε ότι μοναδικός στόχος της ομάδας είναι τα αθλητικά ιδεώδη και πχι η ιδιοτέλεια.

Η προσπάθειά μας εμφορείται από ηθική και αξιοπρέπεια και από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε το κτίσιμο της ομάδας στηριχτήκαμε μόνο στις υλικοτεχνικές υποδομές. Και στην δημιουργία ενός αξιόμαχου και υγιούς συνόλου. Δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε πρόκειται να το κάνουμε παρωχημένες και ανούσιες πρακτικές άλλων εποχών και άλλης κουλτούρας γιατί δεν τις  χρειαζόμαστε άλλωστε. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να παραβούμε τις αρχές μας και να απαντήσουμε στην ανακοίνωση του “φίλου” σωματείου Ατρομήτου Καμινίων. Αυτό γίνεται μόνον για την διασφάλιση της ομαλότητας καθώς η αναιτιολόγητη και ανακριβής δήλωσή τους που σκοπό έχει μόνο τις εντυπώσεις γίνεται παραμονές ενός τόσο μεγάλου και κρίσιμου παιχνιδιού, καθοριστικού για την έκβαση του πρωταθλήματος. Θα θέλαμε λοιπόν να εκφράσουμε την βαθειά απορία μας για ορισμένα πράγματα.:

Α) για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η χρονική στιγμή να βγει μια τέτοια ανακοίνωση σπιλώνοντας με υπονοούμενα την ομάδα μας αλλά κυρίως δύο ακέραιους ανθρώπους και εξαιρετικούς διαιτητές που δεν έχουν δώσει ποτέ καμία αφορμή?

Β)γιατί το σωματείο του Ατρομήτου αφού είχε τέτοιου είδους “ανησυχίες” δεν τις εξέφρασε ποτέ ούτε με μια έστω ηπίων τόνων διαμαρτυρία?

Γ) αν υποθέσουμε ότι το Μοσχάτο έχει “φίλους” διαιτητές η επόπτες ας αναρωτηθούμε όλοι αν η φετινή ομάδα με τις συγκεκριμένες επιλογές παικτών έχει ανάγκη από οποιαδήποτε βοήθεια?

Δ) σε 24 αγωνιστικές πρωταθλήματος συν επιπλέον 6 κυπέλλου θεωρούμε ότι είναι πολύ να σε σφυρίξουν 5,4 η 3 φορές οι κατά τεκμήριο καλύτεροι βοηθοί που υπάρχουν στον Πειραιά?

Δηλαδή οι κκ Φαγκρίδας, Μητάκος, Κοντιζάς, Χρηστάκος, Ζησιμόπουλος και κάποιοι άλλοι? Δεν είναι λογικό να σηκώσουν το βάρος σημαντικών παιχνιδιών στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο? Είναι φυσιολογικό ο κύριος Μητάκος πχ να εχει σφυρίξει 4 φορές Ατρόμητο αλλά δόλος να έχει σφυρίξει 5 φορές ΑΕΜ? Για την ιστορία και μόνον αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το “φίλο” σωματείο του Ατρόμητου είχε βοηθούς τους κκ Καρακελλέ, Χρηστάκο, Μητάκο, Γεωργακόπουλο και Κοντιζά, από 4 φορές… Γιαννίκο 3 φορές… Τσαμούρη και Ντουμιτρέσκου από 3 φορές… Άραγε αυτές οι επιλογές σημαίνουν τίποτε? Είναι κάτι μεμπτό? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ … Είναι μεγάλο λάθος ειδικά στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος να πετάει οποιοσδήποτε λάσπη στον ανεμιστήρα… Είναι ύποπτο αν μη τι άλλο να σπείρει κάποιος αναιτιολόγητα με έωλα επιχειρήματα αμφισβήτηση και αμφιβολία… Είναι λάθος να σπιλώνεται η αξιοπρέπεια ανθρώπων που εκ της θέσεώς τους πιθανόν δεν έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν, να αμυνθούν ή ακόμα και να στραφούν εναντίον των κακόβουλων πρακτικών. Αναρωτιόμαστε… τι να υποβόσκει άραγε πίσω από την σκέψη του “εμπνευστή” αυτής της ανακοίνωσης? Μιας ανακοίνωσης που έρχεται να “υπερασπιστεί” τα δίκια μιας 3ης ομάδας…

Υποθετικά μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνειρμούς αλλά εμείς θα μείνουμε στα γεγονότα και όχι στην Μακιαβελική πρακτική “λέγε λέγε κάτι θα μείνει” Ο Πειραιάς είναι μεγάλο χωριό και ξέρει. Παλαιομοδίτικες πρακτικές εκφοβισμού και ομηρείας συνειδήσεων δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα αποδοχής.

Αυτό το παλιάς κοπής σενάριο που χάνουμε κερδίζουμε βγάζουμε ανακοινώσεις για τον διαιτητή εκβιάζοντας μελλοντικές θετικές αντιμετωπίσεις είναι αστείο και ασόβαρο. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά κάποιον που μετέρχεται τέτοιων πρακτικών. Εμας δεν μας νοιάζει που “πίνει” ο καθένας το ποτό του… που γυμνάζεται… με ποιον και που πίνει τον καφέ του… με ποιους κάνει παρέα… ποιανου την “συντροφιά” δέχεται… Εμείς δεν θέλουμε να αδικούμαστε και δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιλογές διαιτητών ποδοσφαιριστών και παραγόντων. Αυτά είναι για τις κοινωνικές στήλες κουτσομπολίστικων περιοδικών και στερούνται σοβαρότητας.

Κλείνοντας θα αναφερθούμε στο αστείο επιχείρημα των 5 παιχνιδιών που συμπεριλαμβάνει η ανακοίνωση του “φίλου” σωματείου. Σε αυτά τα παιχνίδια που αναφέρονται ως ενδεικτικά της παρουσίας τωμ συγκεκριμένων εποπτών είχαμε τα παρακάτω…

Ατρόμητος -ΑΕΜ με βοηθό Μητάκο 1-1 κανένα παράπονο από κανέναν για την διαιτησία.

Αετός Κορυδαλλού -ΑΕΜ (βοηθός Μητάκος) 3-1 . Εδω τι να πούμε πάλι… Τον στήσαμε για να χάσουμε…εδώ γελάνε). Καμία διαμαρτυρία…

ΑΕΜ – Παννεαπολικός 4-0 χωρίς σχόλιο Καμία διαμαρτυρία…

ΑΕΜ- Ικαρος 3-0 καθαρό καμία διαμαρτυρία…

Μαύρος Αετός –ΑΕΜ  0-3 (Φαγκρίδας) καμία διαμαρτυρία… χαώδης διαφορά ομάδων…

ΑΕΜ-ΔΟΞΑ (Φαγκρίδας) καμία διαμαρτυρία. και μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ομάδων.

Τέλος ΑΕΜ -Ατρόμητος Μητάκος  και Φαγκρίδας. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου συνεχάρη τους διαιτητές, παραδέχτηκε τη δίκαιη νίκη της ομάδας μας αλλά… 4 μέρες μετά άλλαξαν γνώμη και διαμαρτυρήθηκαν με ανακοίνωση τους…

Εμάς ως ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ μας ενδιαφέρει μόνον η αγωνιστική πειθαρχία της ομάδας μας και η αγωνιστική της ταυτότητα. Κάναμε μια παρένθεση και μια εξαίρεση στις πρακτικές μας και αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε. Δεν θα το συνεχίσουμε το παιχνίδι αποπροσανατολισμού και δεν θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε δια της συμμετοχής μας το ρεσιτάλ μυθευμάτων με τον προφανή σκοπό…που όλοι καταλαβαίνουν. Εμείς κοιτάμε μόνο τον στόχο μας και όποιος θέλει να παίξει… ας παίξει ‘οτι παίζει μόνος του…

Το ΔΣ της ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ»