Connect with us

slideshow

ΑΕΚ…για κλάματα..

Published

on

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε ποτέ να κοιτάξει στα μάτια την Άντερλεχτ και το 4-1 κρίνεται ναι μεν βαρυ, αλλά πέρα για πέρα φυσιολογικό βάσει της εικόνας των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

 

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα για την “Ένωση” στην φετινή της περιπλάνηση στην φάση των ομίλων του Europa League, εφάμιλλη με την προ διετίας στην έδρα της Έβερτον, όταν έφυγε και πάλι με… καρέ στην πλάτη.

 

Παρά το δυνατό ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά, η Άντερλεχτ μπόρεσε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, έγινε το “αφεντικό” και με τον εκπληκτικό Σουάρες να σημειώνει τρία γκολ και τον Γιοβάνοβιτς ένα ακόμη, έφτασε εύκολα, απλά και ωραία στους τρεις βαθμούς της νίκης.

 

Η ΑΕΚ κρατάει την γκολάρα του Λεονάρντο, όταν και μείωσε ο Βραζιλιάνος σε 2-1, όμως μέχρι εκεί… Όσο για την… κηλίδα, πέρα από την εμφάνιση γενικότερα, ήταν η αποβολή του Κώστα Μανωλά στο 78′ για άνευ λόγου και αιτίας τσαμπουκά με τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς και το λιγότερο… υπερβολική πτώση του νεαρού αμυντικού σε “face to face” λεκτική αντιπαράθεση με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Τον χάνει ο Μανόλο Χιμένεθ από το επόμενο παιχνίδι και αυτό είναι το χειρότερο όλων…

 

Ο αγώνας

 

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο 15λεπτο είχε δύο καλές στιγμές για να προηγηθεί, πρώτα στο 4′ με σουτ του Καράμπελα και επέμβαση του Προτό, ενώ στο 14′ ο Γκούντγιονσεν απέτυχε να πιάσει το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

 

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ με τον Σουάρες. Ο επιθετικός της Άντερλεχτ έπεσε στην περιοχή, όμως μπόρεσε να πλασάρει, όντας… ένα με το χορτάρι, με τους Κωνσταντόπουλο και Δέλλα να… ξαφνιάζονται. Το κακό όμως έγινε, με το 1-0 για την γηπεδούχο ομάδα.

 

Από λάθος διώξιμο του Κωνσταντόπουλου στο 33′, ο Φερνάντο με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Γιοβάνοβιτς σε πολύ καλή θέση και ο Σέρβος με κεφαλιά έκανε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για την τελική επικράτηση της Άντερλεχτ. Στην φάση, ο Μανωλάς έχασε τον αντίπαλό του, που ανενόχλητος κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Έλληνα γκολκίπερ.

 

Πάντως, η ΑΕΚ απάντησε άμεσα και με τρόπο αρκούντως εντυπωσιακό. Ο Λεονάρντο έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, πέρασε δυο αντιπάλους του, ξεκινώντας πίσω από την σέντρα και από πλάγια θέση με εξαιρετικό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την βοήθεια και του αριστερού δοκαριού. Η “Ένωση” έδειξε ότι υπάρχει, αλλά η χαρά κράτησε λίγα μόλις λεπτά.

 

Δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, τρία λεπτά μετά ο Σουάρες, αφού απέφυγε άνετα τον Γεωργέα, με άπιαστο σουτ στο απέναντι παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Κωνσταντόπουλου, έκανε το 3-1 εν μέσω αποθέωσης. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.

 

Στο… ρελαντί στην επανάληψη

 

Οι Γιοβάνοβιτς και Κάρλος στο 52′ και στο 53′ αντίστοιχα έχασαν από μια ευκαιρία έκαστος, ώσπου φτάσαμε στην περιβόητη φάση του 77ου λεπτού. Ο Μανωλάς ,σε μία αψιμαχία του με τον Γιοβάνοβιτς, έπεσε στο έδαφος κι ο διαιτητής Γκόμες έδειξε από μία κάρτα. Για το νεαρό κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ, ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε, στερώντας από τον προπονητή του μια επιπλέον λύση για την επόμενη αγωνιστική.

 

Στο 84′, από λάθος του Κάρλος, ο Σουάρες απέφυγε χωρίς πρόβλημα τον Δέλλα και πλάσαρε ιδανικά τον Κωνσταντόπουλο για το τελικό 4-1, που κρίνεται δίκαιο. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κοιτάξει στα ίσα την αντίπαλό της και επιστρέφει για τα καλά προβληματισμένη στην Αθήνα.

 

 

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Ντεσάχτ, Γιουχάζ, Βασιλιέφσκι, Ζιλέ, Μπίλια, Κουγιατέ (85΄ Σαφάρι), Κιεστάν, Φερνάντο, Σουάρες (84΄ Ντε Σούτερ), Γιοβάνοβιτς (80΄ Γιακοβένκο).

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Βάργκας, Γκέντσογλου, Λαγός (46΄ Κάρλος), Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο (70΄ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57΄ Μπέλεκ).

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply