Connect with us

stoplekto

“Έλαμψε” η κλήρωση των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ

Published

on

Μια πολύ όμορφη βραδιά, που μόνο κλήρωση δεν θύμιζε, διεξήχθη χθες(3/9) στη Χασιά, στην ταβέρνα «Αβράμης», όπου η ΕΠΣΔΑ μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα πραγματοποίησε τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης.

Η διοίκηση του Προέδρου Μιχάλη Τζανόπουλου επιφύλασσε μια λαμπρή εκδήλωση στα σωματεία της, με  αρκετές βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις σε μια χρονιά ορόσημο για την Ένωση της Δυτικής Αττικής, καθώς κλείνει 15 χρόνια από την ίδρυσή της.

Μ. Τζανόπουλος: «Γίναμε αυτόνομοι, ισότιμοι, ισόνομοι»

 

 

Την  γιορτή χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΔΑ Γιώργος Ντούρος, για να δώσει τη σκυτάλη στον ηγέτη όλα αυτά τα 15 χρόνια της Ένωσης Μιχάλη Τζανόπουλο, ο οποίος  ήταν αρκετά ενθουσιώδης και απλοϊκός στην ομιλία του όπου είπε:

«Πριν 15 χρόνια η δημιουργία της ΕΠΣΔΑ ήταν ένα όνειρο.  Ένα όνειρο ζωής μου, το οποίο πραγματοποιήθηκε πατώντας πάντα στο νόμο.  Πολλοί λοιδόρησαν τη διαδικασία, τη χλευάσαν, μας κατηγορήσαν, όμως εμείς, επειδή βαδίζαμε πάντα με το γράμμα του νόμου ήμασταν αισιόδοξοι. Ήταν λογικό από τις ομάδες της Δυτικής Αττικής που μέρος τους αγωνιζόταν στην ΕΠΣΠ και στην ΕΠΣΑ. Ήταν μια δύσκολη συγκυρία και ολιγωρούσαν κάποια στιγμή, βέβαια δε θα ήθελα να αναφερθώ σε γενικόλογα, απλώς να κάνω μια αναδρομή το τι κερδίσαμε τελικά.

Γίναμε αυτόνομοι, ισότιμοι και ισόνομοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουμε την ίδια ψήφο με όλες τις Ενώσεις της Ελλάδος.

Δεν χωράει κάτι διαφορετικό στην Ένωση αυτή. Οι άξιοι δικαιώνονται και μπορώ να αναφερθώ επιγραμματικά αυτά τα 15 χρόνια ποιες ομάδες έχουν διακριθεί που δεν το είχαν δει ούτε στο όνειρό τους. Είναι πάνω από τις μισές ομάδες, κυπελλούχοι και πρωταθλητές, που δεν το πίστευαν καν ότι θα μπορούσαν να πετύχουν αυτές τις διακρίσεις. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη. Είμαστε όλοι μας γνωστοί, είμαστε μια  πολύ μικρή Ένωση σε πληθυσμό και γνωρίζουμε τη δυναμική και τη διάθεση και την αγάπη για το χώρο. Όσοι κατά καιρούς έχουν δοκιμαστεί, έχουν φύγει στον ίδιο χρόνο. Θέλει δουλειά, αγάπη και ζήλο. Και δεν υπάρχει το οικονομικό κίνητρο, αυτό είναι το βασικότερο, που κρατάει τους ανθρώπους όλους. Δεν υπάρχει οικονομική συναλλαγή.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους παράγοντες για την προσπάθεια τους. Στηριχτείτε στις υποδομές. Χρόνια αναφέρομαι, μόνο με τα παιδιά βγαίνει κάτι, είναι δύσκολοι καιροί….»

 

Βραβεύσεις 

 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των Προέδρων των σωματείων από την διοίκηση της ΕΠΣΔΑ. Μια όμορφη κίνηση από την Ένωση, που τίμησε όλους αυτούς που με κόπο υπηρετούν τα σωματεία. Φυσικά τιμήθηκαν και οι δυο εκπρόσωποι της ΕΠΣΔΑ στη Γ’ Εθνική, Ασπρόπυργος και Μανδραϊκός.

 

                                                     

 

Ακόμη για την προσφορά τους βραβεύτηκαν ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΔΑ Νεκτάριος Παστρωμάς, ο Μελέτης Λιάσκος από τη Λαμπερή, η ακούραστη και πιστή γραμματέας της ΕΠΣΔΑ Κωνσταντίνα Φράγκου, οι Αργώ Μεγάρων, Ειδυλλιακός και Ευκλείδης για την πορεία τους στα πρωταθλήματα υποδομών.

Τέλος το κύπελλο ήθους δόθηκε σε δύο σωματεία, στον Ίκαρο Νεοκτίστων και στον Αίαντα Παραλίας.

      

 

Στην κλήρωση παρευρέθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση ο Αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων Δημήτρης Καμπόλης, ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων  Καράμπελας Κώστας, ο  Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου   Άνω Λιοσίων κ. Μαυροειδής, ενώ  τον δήμο Ασπροπύργου εκπροσώπησε ο Αντώνης Κοναξής.

 

Στη συνέχεια σειρά πήρε η διαδικασία της κλήρωσης, με πρώτη αυτή της πρώτης φάσης του Κυπέλλου και μετέπειτα με το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ Κατηγορίας(Έχουν ανέβει σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα μας).

Με άψογο τρόπο και πολύ γρήγορα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Γιώργος Ντούρος μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υποδομών Νίκο Ευθυμίου ολοκλήρωσαν τις κληρώσεις. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Κώστας Διολέτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση για προσωπικούς λόγους.

 

Φυσικά δεν έλειψε το γλέντι στο τέλος, όπου πεντανόστιμοι μεζέδες και ποτά έκλεισαν τη βραδιά, ενώ αποκορύφωμα ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Μιχάλης Τζανόπουλος κλέβοντας για ακόμα μια φορά την παράσταση.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply