Connect with us

slideshow

Άναψαν τα αίματα στον Ασπρόπυργο

Πρόταση για εταιρεία λαϊκής βάσης.

Published

on

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στις αρχαιρεσίες που έγιναν για ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομάδα του Ασπροπύργου. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοφιλόπουλος υπέβαλε και μαθηματικά την παραίτησή του και ανέθεσε στους νέους να αναλάβουν την ομάδα.

Ο κάθε ένας απο τους 200 παρευρισκομένους έλεγε ότι η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί στο τοπικό άλλος στο περιφερειακό άλλοι να μην διαλυθεί και άλλοι τόπο στα νιάτα και στις ακαδημίες.

Υπήρχε μια ομάδα νέων ανθρώπων και έκαναν μια πρόταση διοικητικής λειτουργίας της Ενωσης Δόξας Ασπροπύργου-Πανασπροπυργιακός ΑΟ. Την ομάδα αποτελούν οι: Κυρίτσης, Χατζής, Κοπαλάς, Κώνστας, Μπέκος, Καμπανάρος.

Πήρε τον λόγο ο κ.Κυρίτσης που μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την ομάδα και τα σχέδιά του: <<Η ομάδα πρέπει να πορευθεί σύμφωνα με τις δυνάμεις της οι οποίες είναι ο τόπος μας και οι φίλαθλοι της. Να μην εξαρτιέται από τις διαθέσεις του κάθε πολίτη ξεχωριστά ,ακροβατώντας μεταξύ της απόλυτης επιτυχίας και της ολοκληρωτικής απαξίωσης.

Κύριοι πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς η άλλοι για εμάς, επειδή απλά έχουν χρήματα. Η ομάδα δεν είναι χρήματα. Είναι ιδέα, τρόπος ζωής. Τα χρήματα είναι το μέσο για να λειτουργήσει.

Η πρόταση που κάνουμε είναι η εξής και έχει εφαρμοστεί σε αρκετές ομάδες στο εξωτερικό .Ονομάζεται διοικητική λειτουργία σε λαϊκή βάση.

Τα μέλη θα έχουν δικαιώματα και μόνο μια υποχρέωση. Θα έχουν λόγο και δικαίωμα ψήφου σε όλες τις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιούνται, θα μπορούν να θέσουν ένα ερώτημα η ένα θέμα προς συζήτηση, ακόμη και να συζητήσουν οικονομικό έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Η υποχρέωσή τους είναι απλά να προσφέρουν μια φορά κάθε χρόνο το ποσό των 50 ευρώ. Οι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν έχουν τα εξής δικαιώματα:

Όλα τα δικαιώματα που έχουν τα απλά μέλη συν του δικαιώματος να εκλέγονται στο 10 μελές διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Οι υποχρεώσεις που έχουν είναι μέλη της ομάδας και το πιο σημαντικό από όλα ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα και διάθεση να δώσουν κάποια χρήματα εφάπαξ η κάθε μήνα(10 μήνες). Το ελάχιστο ποσό είναι 100 ευρώ κάθε μήνα η 1000 ευρώ το χρόνο.

Η προσπάθεια αυτή για να είναι επιτυχής πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό τουλάχιστον των 50.000 ευρώ έτσι ώστε όλοι εμείς να είμαστε σε θέση να αποφασίζουμε για την ομάδα μας.

Εάν δεν είμαστε ικανοί να μαζέψουμε αυτά τα χρήματα έχουμε αποτύχει.Κατά συνέπεια όλα τα χρήματα που έχουν διατεθεί θα επιστρέψουν πίσω σε εσάς και η σφραγίδα της ομάδας θα πάει στον δήμαρχο. Εάν συμφωνείτε και θέλετε να το δοκιμάσουμε καλούμεθα όσοι είναι παρόν να δηλώσουμε πόσα χρήματα μπορούμε να προσφέρουμε(ότι πούμε είναι δεσμευτικό και σε αντίθεση περίπτωση θα λάβουν γνώση όλα τα μέλη της ομάδας και θα αποφασίσουν σχετικά).

Την Τετάρτη θα γίνει γενική συνέλευση όπου θα γράψουμε όσους θέλουν να γίνουν μέλη και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διοικητικό συμβούλιο. Εάν οι υποψηφιότητες είναι πάνω από 10 θα γίνουν εκλογές σε τρείς ημέρες και όλα τα μέλη θα ψηφίσουν αυτούς που θέλουν για διοίκηση 5 σταυροί για 8μελές συμβούλιο το οποίο αργότερα θα επιλέξει 2 άτομα τα οποία τα οποία θα προστεθούν στην διοίκηση για λόγους ορθής λειτουργίας.

Αφού οριστεί το διοικητικό συμβούλιο και αξιολογήσει την οικονομική δυνατότητα της ομάδας θα ανακοινωθούν οι στόχοι της. Η διοίκηση θα έχει 2ετή θητεία και κάθε μήνα θα είναι υποχρεωτική να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση όπου όλα τα μέλη ανεξαιρέτως θα μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα τους και να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα της ομάδας. Επειδή αυτό το μοντέλο δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ σε ερασιτεχνική ομάδα, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση η τυχόν διαφωνία.

Με αυτό τον τρόπο η ομάδα θα γυρίσει σελίδα. Θα γίνει η ομάδα του τόπου μας όπου θα αγωνίζεται με υγεία χωρίς σκοπιμότητες και αναμφισβήτητα θα την χαρακτηρίζει η διαφάνεια! Δεν θα είναι κλειστό κλάμπ 5-10 ατόμων που θα κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανείς να μπορεί να επέμβει>>.

 

Επιμέλεια:ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply