Connect with us

Uncategorized

Άλωσε το “Λουζνίκι” ο Ολυμπιακός..

Published

on

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τσαμπουκά, πάθος, πείσμα και θέληση, παίρνοντας ένα τεράστιο διπλό στο “Λουζνίκι” της Μόσχας κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν και με το 0-1 στις αποσκευές του είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους “16” του Europa League.

 

Ο Νταβίδ Φουστέρ στο 71′ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ στο 74′ ο Ρόι Κάρολ έπιασε το πέναλτι του Νάτκο, έχοντας μόλις πάρει την θέση στα γκολπόστ αντί του Μέγιερι που αποβλήθηκε.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” πανηγύρισαν την πολύ μεγάλη νίκη τους και συνεχίζουν να κάνουν υπερήφανους τους φιλάθλους του με την φετινή τους παρουσία στην Ευρώπη.

 

Ο Ερνέστο Βαλβέρφε ξεκίνησε με τον Μπαλάς Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- τους Τοροσίδη, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Στο κέντρο, οι Μακούν, Ορμπάιθ και Μανιάτης αποτέλεσαν την 3άδα των χαφ, μπροστά τους ο Φουστέρ και στην επίθεση οι Τζιμπούρ και Μιραλάς σε διάταξη 4-3-1-2.

 

Στο αντίποδα, η Ρούμπιν είχε στο τέρμα τον Αρλάουσκις και στην άμυνα ξεκίνησαν οι Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι και Σαρόνοφ. Στο κέντρο οι Νέμοφ, Ριαζάντσεφ, Νάτσο και Καραντενίζ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελείτο από τους Ντιάντιουμ και Βαλντές.

 

Ο Ολυμπιακός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 39′, όταν έγινε πολύ ωραία κίνηση από τον Φουστέρ, που βρήκε τον Αλγερινό μέσα στην περιοχή με κάθετη πάσα, αλλά το σουτ του έδιωξε ο Αρλάουσκις, με το 0-0 να διατηρείται ως το τέλος του ημιχρόνου.

 

Με το “καλημέρα” της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48′, ο Κοσμίν βρήκε πολύ όμορφα τον Βαλντέζ μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το δεξί σουτ, αλλά ο Μέγιερι έπεσε υπέροχα και με το δεξί χέρι κράτησε το μηδέν για την εστία του.

 

Στο 51′, είχαμε Καλή στιγμή για τους “ερυθρόλευκους”, με τον Τοροσίδη να βγάζει την σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε και από τον Μακούν και από τον Τζιμπούρ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

 

Το παιχνίδι στο επόμενο διάστημα έμεινε ισορροπημένο, η “λευκή” ισοπαλία διατηρήθηκε μέχρι το 71′, ώσπου ήρθε το υπέροχο εκείνο 71ο λεπτό για τον Ολυμπίακό, όταν αρχικά είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Τζιμπούρ, η φάση συνεχίστηκε, η μπάλα έφτασε στον Φουστερ και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με υπέροχο ξερό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 0-1. Το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ ήταν γεγονός και οι Πειραιώτες ήταν πλέον σε θέση οδηγού!

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να συνηθίσει τις θερμοκρασίες. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν έγινε καμία ουσιαστική ευκαιρία για τις δυο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους από εκεί και πέρα να κερδίζουν μέτρα και να ασκούν πίεση στους Ρώσους.

 

Eίχε τις ευκαιρίες…

 

Στο 11′, ο Τζιμπούρ έφυγε πολύ ωραία από την μπαλιά του Μιραλάς απέναντι στον Αρλάουσκις, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρούμπιν βγήκε και ανάγκασε τον Αλγερινό να πάει στα πλάγια. Το πρώτο… καμπανάκι για τους γηπεδούχους ήταν γεγονός, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

 

Τρία λεπτά μετά, ο Μέγιερι ενήργησε σωστά στο σουτ του Νέλσον Βαλντές και στην επόμενη φάση σουτ του Μανιάτη από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

 

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν, ψάχνοντας το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 16′ με τον Μιραλάς, όταν ο Μακούν πέρασε ωραία για τον Βέλγο και αυτός προσπάθησε από δύσκολη θέση να πλασάσει τον Αρλάουσκις, όμως η μπάλα δεν πήρε κατεύθυνση για την εστία.

 

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ έγινε αλλαγή στο 32′, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει έπειτα από χτύπημα που είχε δεχτεί νωρίτερα (από Μανιάτη και Μέγιερι) και πέρασε στην θέση του ο Παπάζογλου, που αποτέλεσε το νέο παρτενέρ του Μαρκάνο.

Η χαρά… μετριάστηκε γρήγορα, όταν στο 72′ ο Μέγιερι ανέτρεψε τον Καραντενίζ και τον διαιτητή να σφυρίζει την εσχάτη των ποινών, δείχνοντας παράλληλα και κόκκινη στον Ούγγρο επειδή ο Τούρκος ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

 

Εκεί μίλησε η κλάση του Ρόι Κάρολ, ο οποίος έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο με την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας (μπήκε αντί του Φουστέρ), όταν απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο στην αριστερή του γωνία την εκτέλεση του Νάτκο και κράτησε το 0-1. Αμέσως μετά ακολούθησε αποθέωση απ’ όλους τους συμπαίκτες του! Το ιδανικότερο ξεκίνημα, το πιο εντυπωσιακό για τον 34χρονο Βορειοϊρλανδό γκολκίπερ!

Mέχρι το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός κράτησε σθεναρά το μηδέν, δεν κινδύνεψε καθόλου και μάλιστα σε μια αντεπίθεση με τον Μιραλάς θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους Πειραιώτες θριαμβευτές και πλέον μέσα στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης” θα παλέψουν για να “σφραγίσουν” την πρόκριση στην επόμενη φάση, αντιμετωπίζοντας μια εκ των Μέταλιστ Χάρκιβ – Σάλτσμπουργκ.

 

 

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίγεφ): Αρλάουσκις, Κούζμιν, Σέζαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Ριαζάντσεφ (83′ Κασάεφ), Νάτσο, Καραντενίζ, Ντιάντιουν (46′ Ανσάλντι), Βαλντές (81′ Μάρτινς).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ (33′ Παπάζογλου), Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ (74′ Φουστέρ), Τζιμπούρ (81′ Μοντέστο), Μιραλάς

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply