slideshow

Υποβιβάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης!

Υποβιβάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης!
Χρ. Ντάρδα

Η ομάδα της Αρκαδίας κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία και υποβιβάζεται έτσι στην Football League. Επίσης, ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος τιμωρήθηκε με στέρηση της δυνατότητας ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Αντίθετα, αθωώθηκαν από τις κατηγορίες οι ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ.

 

Αναλυτικά οι αποφάσεις της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής:

 

Α) Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ΄ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ΄ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ.»

 

Β) ΠΑΕ ΟΦΗ, Η.Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν.Μαχλά (Πρόεδρο) : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Κρίνει ατιμώρητο τον 1ο εγκαλούμενο ελλείψει δικαιοδοσίας λόγω του ότι δεν απεδείχθη η ιδιότητα του ως αφανούς εταίρου της 3ης εγκαλουμένης. Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη η συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 3η εγκαλουμένη διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στις αποδιδόμενες σ΄ αυτήν πράξεις».

 

Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο) : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».

«Κρίνει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τους 1ο (Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη), 2ο (Χρήστο Κανελλάκη) και 5η (ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) και παραπέμπει την υπόθεση ως προς αυτούς στον αρμόδιο Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για την εισαγωγή της υπόθεσης στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η 5η εγκαλουμένη ΠΑΕ. Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις.Απαλλάσσει την 4η εγκαλουμένη λόγω του ότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στην αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη»

 

 

Και το ερώτημα τώρα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Καταρχήν να αναφέρουμε πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου που υποβιβάζεται ομάδα η οποία έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δώσει ήδη 4 αγώνες (2 ισοπαλίες, 2 ήττες) και αν τελεσιδηκήσει η απόφαση εναντίον του δημιουργείται ένα νέο μπάχαλο στο πρωτάθλημα.

 

Λόγω του ότι δεν υπάρχει προηγούμενο, δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα, ωστόσο το NewsIt έψαξε και σας παρουσιάζει τα δύο επικρατέστερα σενάρια, αφού πρώτα αναφέρουμε πως το πρόγραμμα του Αστέρα Τρίπολης (τις δύο επόμενες αγωνιστικές έχει ρεπό) και η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων διευκολύνουν τα αρμόδια όργανα ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 

Σενάριο 1ο: Ο Αστέρας Τρίπολης κρατάει τους δύο βαθμούς που έχει πάρει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, παραμένει στην Σούπερ Λιγκα και μηδενίζεται σε κάθε του αγώνα. Έτσι θα υποβιβαστεί στο τέλος της σεζόν/

 

Σενάριο 2ο: Αν τελεσιδικήσει η απόφαση και δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, μετέχει σε αυτό και η ομάδα που προβιβάζεται στη θέση του δίνει τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Αστέρας Τρίπολης. Δηλαδή οι ομάδες που κέρδισαν τους Αρκάδες χάνουν τους τρεις βαθμούς και πρέπει να ξαναπαίξουν με την ομάδα που θα προβιβαστεί, ενώ αυτές που πήραν ισοπαλία θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν και τους τρεις βαθμούς.

 

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ενδεχομένως να συμφέρει της ομάδα της Αρκαδίας να μην κάνει έφεση γιατί αν η απόφαση δεν τους δικαιώσει και βγει μετά την έναρξη της Φούτμπουλ Λιγκ, τότε θα χαθεί μία χρονιά.

Πηγή:newsit.gr

Πατηστε για να αφησετε σχολιο

You must be logged in to post a comment Login

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

slideshow

Αρθρα απο slideshow

Στην «παρέα» μας η εταιρεία Αθλητικών Ειδών SPILIOS GIVOVA

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ06/07/2017

Το μπαμ με Τσακιλτζίδη ο Ηρακλής Ελευσίνας

Φώτη Περιφάνη14/07/2015

Επιβεβαίωση με Λυγκο-Τέλος και ο Γούλας απο τον Εθνικό

Κυριάκου Παντζαρίδη11/07/2015

Τέλος ο Γ. Τσέλιος απο την Θύελλα Ραφήνας – Έκλεισε στο Θησέα

Κυριάκου Παντζαρίδη08/07/2015

Επιβεβαίωση με Δάρρα

Κυριάκου Παντζαρίδη27/06/2015

Eν αναμονή της απάντησης του Χάβου

Κυριάκου Παντζαρίδη25/06/2015