Connect with us

slideshow

Την ξεβράκωσε…και φάνηκε η γύμνια της – Ο ΠΑΟΚ 3-0

Published

on

Η ΑΕΚ δεν… εμφανίστηκε ποτέ στην Τούμπα και παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να πάρει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ένα ημίχρονο στον αποτελεσματικό ΠΑΟΚ για να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να διεκδικήσει το παραμικρό. Πολλά τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης και οδήγησαν τον δικέφαλο του βορρά στην άνετη νίκη με 3-0.

 

Το ντέρμπι ξεκίνησε σε αργό τέμπο με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει τη κατοχή της μπάλας. Στο 15ο λεπτό ο δικέφαλος του βορρά κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία. Ο Φωτάκης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον αμαρκάριστο Βιεϊρίνια ο οποίος καλυπτόταν από τον Καρμάμπελα και χωρίς να δυσκολευτεί άνοιξε το σκορ.

 

Η ΑΕΚ προσπάθησε στο επόμενο 20λεπτο να φτάσει στην ισοφάριση αλλά με εξαίρεση την ευκαιρία του Δέλλα στο 21′, όταν ο Κρέσιτς έκανε λάθος έξοδο και ο Κοντρέρας πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

 

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος και έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Αθανασιάδη. Ο Κλάους εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Έττο και από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

 

Τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ ήταν πολλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σαλπιγγίδης ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Ο Λίνο σέντραρε από τα αριστερά και ο διεθνής επιθετικός με προβολή έβαλε για τρίτη φορά “φωτιά” στην Τούμπα.

 

Ο Χιμένεθ έριξε στην αρχή του δεύτερου μέρους στη μάχη τους Μπέλεκ, Γκερέιρο αντί των Κάλα, Λυμπερόπουλου αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ που οπισθοχώρησε είχε την ευκαιρία να κάνει 4 τα τέρματα του όταν ο Βιεϊρίνια βρέθηκε απέναντι στον Αραμπατζή αλλά ο Έλληνας πορτιέρο απομάκρυνε με τα πόδια.

 

Η Ένωση δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να απειλήσει ουσιαστικά και φυσιολογικά το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την άνετη νίκη.

 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65′ Σπαντάτσιο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (77′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

 

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας (61′ Χοσέ Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46′ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Γκουντγιονσέν, Λυμπερόπουλος(46′ Μπέλεκ).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply