Connect with us

3ος Όμιλος

Συνέντευξη Σ. Αντωνίου: Αποδείξαμε όλη τη σεζόν ότι ήμασταν οι καλύτεροι

Published

on

Από την αρχή της σεζόν επέδειξε μια σταθερότητα η οποία ουσιαστικά αρκούσε για να της χαρίσουν το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική και συγκεκριμένα στο 3ο όμιλο. Η Α.Ε. Σπάρτης όχι απλά μπόρεσε να κόψει πρώτη το νήμα αλλά να κερδίσει το σεβασμό όλων αφού την ύστατη στιγμή, έδειξε ψυχραιμία και με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο, αφού απέκτησε ποιότητα μπόρεσε να πετύχει το στόχο της. Μεγαλό μερίδιο ευθύνης πιστώνεται στους ποδοσφαιριστές, όμως αρκετό ποσοστό χρεώνεται και στον αρχιτέκτονα του νεοφώτιστου συλλόγου, τον προπονητή Σωτήρη Αντωνίου. Ο Λαρισαίος κόουτς κράτησε της ισορροπίες την ώρα που η μπάλα ‘έκαιγε’ και αφού δικαιώθηκε για τις επιλογές του είδε την ομάδα του στο τέλος να κατακτά το πρωτάθλημα. Ο ίδιος μέσω μίνι συνέντευξης που παραχώρησε αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν εκφράζοντας την ικανοποίηση του. Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του.

Κόουτς μείνατε ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάσατε στο τελευταίο ματς;

” Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο από την πλευρά τη δική μας δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια, τη διάθεση των παικτών μου και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί βάση της ισοφάρισης στο 90+4′. Παρ’ όλα αυτά σημασία έχει ότι η ομάδα μου τερμάτισε στην 1η θέση της κατάταξης με διαφορά 8 πόντους από τον Παναγειακό. Αισθανόμαστε χαρά και δικαίωση για την προσπάθεια που έγινε όλη τη σεζόν. Είμαστε άξια πρωταθλητές διότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα, ήμασταν μια οικογένεια και είχαμε έναν πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έκανε τα πάντα ώστε να μην λείψει τίποτα από το σύλλογο. Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον κ. Γιαννακόπουλο και στο φίλαθλο κόσμο της Σπάρτης ο οποίος από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδας. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, στους συνεργάτες μου και στην υπόλοιπη διοίκηση. Μαζί με τον κόσμο καταφέραμε να δεθούμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε’.

Ερωτηθείς που κρίθηκε το φετινό πρωτάθλημα, ο Σωτήρης Αντωνίου τόνισε:

Πρώτον ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα και θεωρώ ότι την κατάλληλη στιγμή, τους τελευταίους δυο μήνες δηλαδή η ομάδα φορμαρίστηκε κάνοντας ένα τρομερο finish όσον αφορά το πρωτάθλημα με εννιά συνεχόμενες νίκες και μια ισοπαλία. Παράλληλα πάνω απ’ όλα είχαμε μια οικονομική σταθερότητα και το σημαντικό ήταν ότι ο σύλλογος αποπνέει υγεία και νομίζω ότι τέτοιες ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στις υψηλές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί το άθλημα έχει ανάγκη από ομάδες σαν την Α.Ε. Σπάρτης.

Το φετινό πρωτάθλημα θεωρείτε ότι ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι;

Ήταν ένα επίπεδο πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι. Υπήρχαν αρκετές δυνατές ομάδες και σε αυτό βοήθησε το πρωτάθλημα της Football League αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να… πέσουν κατηγορία. Τόσο από ποιότητα όσο και από δύναμη και εμπειρία το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο δύσκολο.

Για τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφή περίοδο;

Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση και τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο που βοήθησαν πολύ την ομάδα στο κομμάτι της ενίσχυσης και πάνω το θετικό ήταν ότι στην ομάδα υπήρχαν δυο άνθρωποι που είχαν την απόλυτη ευθύνη για το σχεδιασμό της ομάδας. Αυτοί είναι ο Αποστόλης Παύλου και ο Δημήτρης Καρράς που με σωστές κινήσεις έφεραν στην ομάδα αξιόλογους ποδοσφαιριστές, καλούς χαρακτήρες και έδωσαν μια διαφορετικά νώτα στο σύλλογο. Σίγουρα αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν δυο άνθρωποι που αποτέλεσαν τους συνδετικούς κρίκους εμένα της διοίκησης και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι οποίοι έκαναν όλες τις επιλογές. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτή είναι η δεύτερη άνοδος μέσα σε δυο χρόνια για την ομάδα, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που πραγματοποίησαν. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η υπόλοιπη διοίκηση της Σπάρτης με πρόεδρο τον Γιάννη Βουζιώτη.

Ποια στιγμή θα σου μείνει χαραγμένη στη μνήμη από τη φετινή σεζόν;

Σίγουρα το παιχνίδι με το Λουτράκι καθώς κατακτήσαμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Αλλά θεωρώ ότι η ανατροπή μέσα στην έδρα μας στο ματς με την Δόξα Νέας Μανωλάδας ήταν η πρώτη ώθηση γαι τους παίκτες μου καθώς άρχισαν να χτίζουν χαρακτήρα νικητή. Σημαντικό ματς ήταν εκείνο και κόντρα στην Καλαμάτα Οι δυο αγωνιστικές αυτές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε η Σπάρτη να αποκτήσει χαρακτήρα πρωταθλητή.

Θεωρείς απογοήτευση του φετινού πρωταθλήματος την Καλαμάτα;

Περίμενα βάση του ρόστερ το οποίο είχε το καλοκαίρι ότι θα ήταν ένα σύνολο που θα πάλευε για τη σωτηρία της. Τον Ιανουάριο όμως παρά τις μεταγραφές που έγιναν και πάλι ήταν δύσκολο να πετύχει το στόχο της διότι αρκετές ομάδες είχαν ήδη ξεφύγει. Είναι απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όλες οι ομάδες έχουν ακμές και παρακμές. Εύχομαι στην Καλαμάτα να βρει το δρόμο της γιατί πρόκειται για μια ομάδα που πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον στην Football League.

Η νέα σεζόν θα βρει το Σωτήρη Αντωνίου στον πάγκο της Α.Ε. Σπάρτης;

Θεωρώ ότι ο Σωτήρης Αντωνίου έκανε την καλύτερη επιλογή το προηγούμενο καλοκαίρι να κοουτσάρει την ομάδα της Σπάρτης. Δικαιώθηκε γι αυτό και νομίζω ότι οι άνθρωποι που με επελεξαν δικαιώθηκαν με τη σειρά τους. Νομίζω ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρχουν νεότερα.