Connect with us

slideshow

Πήρε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ…

Published

on

Όσο και αν δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και επικράτησε στην “φλεγόμενη” Τούμπα με 2-1 των Σάμροκ Ρόβερς, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League.

 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον “Δικέφαλο του Βορρά” στην φάση των ομίλων έπειτα από τρεις αγώνες και πλέον άπαντες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

 

Οι Λαζάρ και Βιεϊρίνια πέτυχαν τα δυο γκολ για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, η οποία προσωρινά είχε ισοφαριστεί στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στους πέντε πόντους η ελληνική ομάδα, που έμαθε και τα καλά μαντάτα από το Λονδίνο, καθώς η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 της Ρουμπίν Καζάν.

 

Ο αγώνας

 

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, είχε πολλές απουσίες στον αγώνα, επομένως μόνο εύκολος δεν ήταν ο καταρτισμός της 11άδας. Οι Γκαρσία, Φωτάκης, Κοντρέρας, Μπαλάφας για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν μπορούσαν να παίξουν, επομένως ο Λάζλο Μπόλονι έπρεπε με τα “εργαλεία” που είχε, να παρατάξει τη καλύτερη δυνατή 11άδα. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και ο τεχνικός της ομάδας ξεκίνησε με τους Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη μπροστά, ώστε να δείξει ότι είχε άκρως επιθετικές διαθέσεις.

 

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν λίγο μουδιασμένος και δεν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι του, όσο και αν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το γκολ θα ερχόταν κάποια στιγμή και το έβαλε και ο Λαζάρ στο 12ο λεπτό. Ο άσος των γηπεδούχων, έπιασε ένα εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα να “καρφωθεί” στην δεξιά γωνία για το 1-0.

 

Στη συνέχεια το θέαμα δεν βελτιώθηκε, ενώ προέκυψε και ένα δυσάρεστο γεγονός και το παιχνίδι επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Λίνο. Ο Πορτογάλος μπαίνει στα… πιτς και μένει να δούμε αν πρόκειται για κάτι σοβαρό ή όχι.

 

Λύτρωση με Βιεϊρίνια

 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το… καλημέρα της επανάληψης, σημειώνοντας γκολ, όταν στο 48ο λεπτό ο Σέπαρντ τιμώρησε την αδιαφορία των γηπεδούχων και αφύλαχτος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ για το 1-1. Ψυχρολουσιά στην Τούμπα, με τοους γηπεδούχους να φορτώνονται με άγχος. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Αντελίνο Βιεϊρίνια…

 

Οι “ασπρόμαυροι” πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ χάρη σε δεξί σουτ του Βιεϊρίνια και το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι δεν δέχθηκαν ιδιαίτερη πίεση από τους Ιρλανδούς και κατάφεραν εύκολα σχετικά να φτάσουν στους τρεις βαθμούς.

 

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ασχολήθηκαν με τον επόμενο αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τον μισητό συμπολίτη Άρη, ενώ δεν έλειψαν και τα πολιτικού περιεχομένου συνθήματα. Τα γεγονότα των ημερών δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν. Όπως και να ‘χει, ο ΠΑΟΚ νίκησε και ατενίζει με αισιοδοξία το ευρωπαϊκό του μέλλον…

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο (29′ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας, Λάζαρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88′ Παπάζογλου), Αθανασιάδης (62′ Γεωργιάδης).

 

Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μάρεϊ, Ράις, Ό, Ντόνελ, Σέπαρντ (84′ ΜακΚέιμπ), Ομάν, Τέρνερ (75′ Φιν), Ντένεχι, Πάτερσον (74′ Κίλνταφ).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply