Connect with us

slideshow

Ο τελικός του Πειραιά με την “ματιά” του Αντώνη Δαρζέντα…

.

Published

on

Αποθέωση του ποδοσφαίρου…

Δεν είναι υπερβολή ούτε .τετριμμένο να πούμε ότι χθες νίκησε το ποδόσφαιρο. Και θα το εξηγήσουμε . Φυσικά δεν έλειψε η ένταση και τα παρατράγουδα σε κάποια στιγμή του αγώνα . Όμως ο αγώνας κύλησε φίλαθλα πλαίσια ενώ αυτό που συνέβη στο τέλος δεν έχει προηγούμενο.

Με το σφύριγμα της λήξης ο πρόεδρος του Εθνικού Αλέξης Αγγελόπουλος έσπευσε προς τον αντίπαλο πάγκο για να συγχαρεί και να ασπαστεί τον πρόεδρο της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανο Φαναρίτη και τον αντιπρόεδρο Σπύρο Μαριόλη. Ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές των κυανολεύκων που πήγαν με την σειρά τους και συνεχάρησαν τους αντιπάλους τους ενώ χειροκρότησαν του Μοσχατιώτες φιλάθλους οι οποίοι ανταπέδωσαν.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε προς την άλλη πλευρά τώρα . Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Μοσχάτου έτρεξαν προς την πλευρά των φίλων του Εθνικού και χειροκρότησαν . Στο σημείο εκείνο όλο το γήπεδο αποθέωσε τους Κυπελλούχους.

Και κάτι ακόμα. Πριν από την έναρξη του τελικού ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες των δυο συλλόγων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό που έγραφε:

« Είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά αλλά για πάντα φίλοι »

Αυτές οι όμορφες στιγμές ανεβάζουν στα ουράνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο..

Έξαλλα πανηγύρια στην ΑΕ Μοσχάτου

Έξαλλα πανηγύρισαν οι Μοσχατιώτες την κατάκτηση του Κυπέλλου . Η παρουσία του κόσμου ήταν φοβερή . Πάνω από 3000 βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας .

Μόλις ο Δημήτρης Καράμπελας παρέλαβε το κύπελλο από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πειραιά Στέλιο Μπρατσόλη και τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου έγινε χαμός . Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές αποθέωσαν τον πρόεδρο του Στέφανο Φαναρίτη αφιερώνοντας του και σχετικό σύνθημα που κάνει ομοιοκαταληξία με τον ..κομήτη , αλλά παραπέμπει σε λέξη που δεν .γράφεται .

Ο ηγέτης της Α.Ε.Μ. δήλωσε :« Είδαμε ένα πολύ ωραίο θέαμα από δυο ομάδες που έδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται πιο ψηλά και όχι στο τοπικό πρωτάθλημα. Και οι δυο , με εξαίρεση λιγοστές εξαιρέσεις , διδάξαμε πολιτισμό, σε ένα πραγματικό στολίδι , το γήπεδο Καραϊσκάκη. Εύχομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου στον Εθνικό να φτάσει στην Α’ Εθνική. Θα τον ακολουθήσουμε και μεις γιατί αυτός είναι ο στόχος μας και όχι η Γ’ Εθνική. Υπόσχομαι να τα καταφέρω μέσα σε πέντε χρόνια .»

Στο επίκεντρο φυσικά ο πρωτεργάτης της επιτυχίας Αντώνης Δημητρίου που δήλωσε :

« Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά . Το γεγονός ότι νικήσαμε μια σπουδαία ομάδα σαν το Εθνικό αποκτά μεγαλύτερη αξία . Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Πανηγυρίζουμε τώρα και από αύριο συνεχίζουμε για τον δεύτερο στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα »

 

Αγγελόπουλος: « Στη γιορτή βρέθηκαν και κλόουν»

Υπονοούμενα για τη διαιτησία άφησαν στις δηλώσεις τους οι άνθρωποι του Εθνικού που τα έχουν κυρίως με τον βοηθό Τατσίνα.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Αλέξης Αγγελόπουλος δήλωσε:

« Μας φώναξαν να συμμετάσχουμε σε μια γιορτή . Δυστυχώς όμως σε αυτή τη γιορτή βρέθηκαν και κλόουν . Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί σέβομαι την ομάδα μου . Συγχαρητήρια στο Μοσχάτο και στους παίκτες μας που παρά το γεγονός ότι ήταν 10 σε όλο το β’ ημίχρονο έπαιξαν μονότερμα τους αντιπάλους μας ».

Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις του τεχνικού Μαργαρίτη Χατζηαλέξη :

« Το θέλαμε το Κύπελλο αλλά δεν το πήραμε. Δεν το χάσαμε εμείς . Μας το έκλεψαν. Συγχαίρω το Μοσχάτο .Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου Αν και παίζαμε με δέκα , πάλεψαν . Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν ;»

 

Πάνω από 7000 κόσμος χθες στο Καραϊσκάκη

Περισσότεροι από 7000 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Καραϊσκάκη δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα ιδανική για ποδόσφαιρό. Με εξαίρεση μια κροτίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο από πλευράς οπαδών του Εθνικού και 2-3 μπουκαλάκια με νερό , όλα κύλησαν ομαλά . Ο κόσμος σεβάστηκε τον Ναό του ποδοσφαίρου . Το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας.

 

Μπρατσόλης: « Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο έχει μέλλον.»

Μετά τη λήξη του χθεσινού τελικού ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Στέλιος Μπρατσόλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες που συνέβαλλαν στην επιτυχία του τελικού . Ευχαριστούμε τους φιλάθλους του Εθνικού και του Μοαχάτου για την συμπεριφορά του .Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο που βγήκε ακόμα πιο δυνατό , απέδειξε ότι έχει μέλλον. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό , τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Βασιλειάδη που για τρίτη χρονιά μας παραχώρησαν αυτό το στολίδι. Το γήπεδο Καραϊσκάκη.»

Νικητές και οι φίλαθλοι του Εθνικού

Η παρουσία των φιλάθλων του Εθνικού ήταν συγκλονιστική . Δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να ενισχύουν την ομάδα τους . Ακόμα και με τη λήξη του αγώνα , παρά την πίκρα τους αποθέωσαν τους παίκτες ..

Αποβολή μέσω ενδοεπικοινωνίας

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα . Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο γκολκίπερ του Εθνικού Κώστας Ανδριόλας , βγήκε έξω από την περιοχή και έπιασε την μπάλα με τα χέρια . Ο ρέφερι Βαγγέλης Κορδολαίμης έτρεξε προς το μέρος του έτοιμος να του δείξει κίτρινη κάρτα. Τελικά έβγαλε την κόκκινη, μετά από υπόδειξη μέσω του συστήματος ενδοεπικοινωνίας από τον τέταρτο διαιτητή Χρήστο Ανδρονικίδη.

Την θέση του Ανδριόλα πήρε κάτω από τα δοκάρια ο Γιάννης Χατζημαρινάκης που όμως για να ετοιμαστεί να μπει έκανε πέντε ολόκληρα λεπτά. Μόλις κάθισε κάτω από τα δοκάρια δέχτηκε και το γκολ…

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply