Connect with us

Uncategorized

Ο Κάρολ.. σταμάτησε τον ΠΑΟΚ

Published

on

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν καλύτερος από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα έχοντας τον πλήρη έλεγχο, δημιουργώντας ευκαιρίες που τελικά δεν κατέληξαν στα δίχτυα των Κρητικών.

 

Η κυριαρχία των γηπεδούχων φάνηκε και στους αριθμούς αφού τελείωσαν έχοντας 71-29% κατοχή μπάλας και 15 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις τεσσάρων του ΟΦΗ.

 

Ο αγώνας

 

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ έδειξε τις προθέσεις του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και όλα έδειχναν πως θα έχει εύκολο βράδυ απέναντι στον ΟΦΗ. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι άρχισαν να… πυροβολούν από νωρίς όμως… ο Ρόι Κάρολ φρόντισε να φορέσει το “αλεξίσφαιρό” του. Αρχικά ο Φωτάκης με δυνατό σουτ, και στη συνέχεια ο Βιεϊρίνια επιχείρησαν να σκοράρουν από μακριά, όμως ο Βρετανός τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.

 

Στο 17′ παρουσιάστηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ξανά με τον Φωτάκη, ο οποίος δοκίμασε νέο μακρινό σουτ, υποχρεώνοντας τον Κάρολ σε εκπληκτική επέμβαση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

 

Μέχρι το 20 λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να πάνε τον δείκτη της κατοχής στο υπέρ τους 62-38%, ενώ από την άλλη ο ΟΦΗ, προσπαθούσε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

 

Οι Κρητικοί κάθονταν πίσω από τη σέντρα όμως προσπαθούσαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Παπουλή και τις πάσες του Βερόν, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να εκδηλώσει επίθεση με πιο ορθόδοξο τρόπο.

 

Λίγο πριν το ημίωρο ο Σαλπιγγίδης έδωσε για τον Φωτάκη και εκείνος για τον Γκαρσία, το συρτό δυνατό σουτ του οποίου, μπλόκαρε ο Ρόι Κάρολ.

 

Στο 29′ ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του ευκαιρία καθώς σε αντεπίθεση, ο Μάντζιος πέταξε στον κενό χώρο για τον Παπουλή ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος για όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως ο Χαλκιάς βγήκε και μάζεψε την μπάλα σταματώντας την επίθεση των Κρητικών.

 

Στο 33′ ο Φωτάκης ζήτησε αλλαγή και ο Μπόλονι λίγο αργότερα τον αντικατέστησε με τον Αρίας. Ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ για να πετύχει το γκολ πριν το ημίχρονο ωστόσο η εξαιρετική προσπάθεια του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή περνώντας δύο παίκτες και σουτάροντας, εξουδετερώθηκε από τον Κάρολ που είχε γίνει εφιάλτης για τους γηπεδούχους. Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνω στα αποδυτήρια το πολύ καλό σουτ του Ίβιτς… μπλόκαρε ο Βρετανός πορτιέρο.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες όμως ο ΠΑΟΚ με τη συμπλήρωση 56 λεπτών είχε κλασική ευκαιρία για γκολ! Ο Αθανασιάδης έκανε την κεφαλιά εξ’ επαφής από σέντρα του Έτο, ο Κάρολ απέκρουσε, ξανά εξ’ επαφής ο Ίβιτς, ο Κάρολ πάλι απέκρουσε! Βλέμμα απόγνωσης του Ίβιτς στον Κάρολ απορρώντας πως γίνεται να νικηθεί αυτός ο τερματοφύλακας.

 

Στη μόνη φάση που ο Κάρολ νικήθηκε ήταν στο 61′ όμως το γκολ του Ίβιτς δεν μέτρησε καθώς ήταν οφσάιντ στην κεφαλιά πάσα του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ της νίκης όμως ο Κάρολ τους χάλαγε τα σχέδια. Η άμυνα του ΟΦΗ άντεξε την πίεση και παραλίγο να κλέψει τη νίκη στο φινάλε όμως ο Χαλκιάς ακόμα κι αν ήταν θεατής σε όλο το δεύτερο μέρος κατάφερε και σταμάτησε την επίθεση των Κρητικών.

 

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να νιώθει δικαίως… αδικημένος από την κακή του τύχη.

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (34′ λ.τ. Αρίας), Ιβιτς (78′ Γιάννου), Σαλπιγγίδης (72′ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

 

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπόντορ (65′ Σουμπίνιο), Βερόν (67′ Ρόβας), Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Σίσιτς (87′ Σόουζα), Μάντζιος.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply