Connect with us

3ος Όμιλος

Μεσολόγγης: Προβάδισμα η Σπάρτη και ο Παναργειακός

Published

on

Αποτελεί μια από τις ομάδες που έχουν κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλου του φίλαθλου κοινού καθώς η προσπάθεια που γίνεται είναι άξια θαυμασμού. Ο Θωμάς Καναβός πριν από μερικά χρόνια μαζί με τους συνεργάτες του έκανε σημαντικές καινοτομίες στο σύλλογο ενώ η σημαντικότερη κίνηση ήταν να προσλάβει στην τεχνική ηγεσία τον Νίκο Μεσολόγγη. Ο νεαρός προπονητής οδηγεί τους οράνιε σε ανοδικές πορείες τα τελευταία χρόνια και μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας πιστωνεται σε εκείνον. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τον αγώνα που έδωσε η ομάδα του την περασμένη αγωνιστική κόντρα στο Παναργειακό ενώ αναφέρθηκε σε αρκετά ενδιαφέρονται ζητήματα όσον αφορά τον 3ο όμιλο. Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του:

Για την εικόνα της ομάδας κόντρα στο Άργος:

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ματς με λίγες φάσεις. Η ομάδα του Άργους ξεκίνησε καλύτερα από εμάς στην αρχή του παιχνιδιού και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουμε κάποια λάθη στο αμυντικό κομμάτι και μέσα από αυτά να υποπέσουμε σε ένα πέναλτι που έκρινε την εξέλιξη του αγώνα. Από την εικόνα της ομάδας μας δεν μπορώ να πω ότι μείναμε ευχαριστημένοι παρ’ όλο που στο β’ μέρος είχαμε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορέσαμε να τις μετουσιώσουμε σε τελικές προσπάθειες ώστε να φτάσουμε σε κάποιο γκολ που θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας με την Ένωση Ερμιονίδας και ευελπιστούμε να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα.

Που οφείλεται το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάζει αυξομειώσεις στην απόδοση της;

Νομίζω ότι από την στιγμή που ενισχυθήκαμε τον Ιανουάριο με κάποιους παίκτες που αποκτήσαμε και έχοντας μείνει λίγοι σε αριθμό και σε ποιότητα, είχαμε κάνει ένα σερί τεσσάρων νικών πούτε μας έκανε πριν από το ματς με τον Παναργειακό να βρισκόμαστε αρκετά ψηλά στην κατάταξη. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα όμως κάθε Κυριακή είναι συναρπαστικό και οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές και από την μια Κυριακή στην άλλη, μπορείς να βρεθείς από τα ψηλά στα χαμηλά. Εάν εξαιρέσουμε το χθεσινό (σ.σ. Κυριακή) παιχνίδι, η ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα κερδισει τα ματς που πρεπει και θα βρεθεί στις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Όμως θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση με το περσινό και αυτό φαίνεται και μέσα από τα αποτελέσματα που έρχονται, με εκπλήξεις από φαβορί και αουτσάιντερ και αυτή η εικόνα θα κρατήσει μέχρι τέλος χωρίς να μπορείς ξεκάθαρα να βρεις τον πρωταθλητή αλλά και τις ομάδες που θα κινδυνεύσουν και θα υποβιβαστούν. Eκτός από μια τριάδα που φαινομενικά δείχνουν  ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Πως κρίνεις το γεγονός ότι ο 3ο όμιλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με ομάδες που αποχωρούν από το πρωτάθλημα;

Είναι ένα θέμα των καιρών μας λόγω οικονομικών δυσχαιριών που υπάρχουν στα σωματεία. Oμως το άσχημο είναι ότι το πρωτάθλημα χάνει την αξιοπιστία του γιατί κάποιες ομάδες χάνουν βαθμούς από κάποιες που έχουν αποχωρήσει και κάποιες άλλες τους παίρνουν στα χαρτιά. Νομίζω ότι η ομοσπονδία πρέπει να δει πιο ζεστά το θέμα και θεωρώ ότι θα πρέπει μπει ένα οικονομικό όριο ώστε να αντεπεξέρχονται ολες οι ομάδες’.

Θεωρείς ότι η ομάδα σε βαθος χρόνου έχει κάνει βήματα προόδου; 

Η ομάδα έχει αλλάξει και σε θέμα νοοτροπίας και σε θέμα φιλοσοφίας. Σίγουρα περιμέναμε φέτος να κάνουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα όσο αφορά το βαθμολογικό κομμάτι, όμως κάποιες ατυχίες αγωνιστικές όσο και μέχρι το τέλος του α’ γύρου για διάφορους λόγους με κάποια παιδιά που αποχώρησαν από την ομάδα, μας έκαναν να έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία. Θεωρώ ότι στο β’ γύρο θα μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να φτιάξουμε σε μια καλύτερη θέση σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Θεωρείς ότι έχεις βελτιωθεί σαν προπονητής; 

Όσον αφορά για την προσωπική εξέλιξη, νομίζω ότι είναι μια ομάδα που έχει σαν κύρια συστατικά της την υγεία μέσα και έξω από τα αποδυτήρια και μας δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουμε καλυτερα. Αυτο σημαίνει οτι υπάρχει και προσωπική βελτίωση. Έχει μια διοίκηση που προσπαθεί παρά τις δυσκολίες της εποχής να παρεχει τα πάντα και να μην λείπει τίποτα από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι κύριοι όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους, κάτι που δεν ισχύει στο μεγαλύτερο φάσμα των ομάδων και εάν μπορέσουμε να βρούμε κάποια βοήθεια από κάποιους ανθρώπους περισσότερη, θεωρώ ότι θα μπορούσε να κάνει ένα παραπάνω βήμα του χρόνου. Είμαστε ήδη δεύτερη χρονιά στην Γ’ Εθνική, η ομάδα κάνει και φέτος μια πορεία που δείχνει ότι θα παραμείνει στην κατηγορία, κι ενώ βλέπουμε ότι ομάδες με ιστορία και με μεγαλύτερο όνομα και πρεστίζ σε σχέση με εμάς να έχουν μπλέξει σε περιπέτειες’.

Ποια ομαδα θεωρείς ότι έχει προβάδισμα για τον τίτλο και ποια θεωρείς ότι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη; 

Νομίζω ότι ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα στην Σπάρτη και τον Παναργειακό με ένα ελαφρύ προβάδισμα να το έχει η Σπάρτη. Όσον αφορά τις εκπλήξεις θεωρώ ότι στο α’ γύρο δεν περίμενα τον Βύζαντα να πραγματοποιεί τόσο θετική πορεία ενώ ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος ήταν η Μανωλάδα που αποτελεί ένα οργανωμένο σωματείο καθώς επίσης και ο ΠΑΟ Βάρδας μέχρι ένα ορισμένο σημείο’.

Ποιους ποδοσφαιριστές έχεις διακρίνει με την παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα; 

Έχουμε δακρίνει αρκετούς και εάν πούμε κάποιους ίσως να αδικήσουμε ορισμένα παιδιά. Πάντως, αρκετή εντύπωση μου έχουν κάνει ο τερματοφύλακας, Πονηρός, ο επιθετικός Σίμωσης, και ο αμυντικός Σιώπης.