Connect with us

slideshow

Ή ώρα της στέψης στο Κορωπί…

Published

on

Τη φετινή σεζόν απέδειξαν με την αγωνιστική τους συμπεριφορά ότι αποτελούν δυο ομάδες κόσμημα για το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι δυο σύλλογοι βρέθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου της συγκεκριμένης Ένωσης, δείχνοντας ότι δίκαιως χαρακτηρίζονται τα τελευταία χρόνια ως δυο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της ΕΠΣΑΝΑ.

Ο λόγος για την Θύελλα Ραφήνας και τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου, όπου αναμετρούνται την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 18.00 στο γήπεδο του Κορωπίου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ.

Οι πράσινοι του Πέτρου Τσιγγούλη, συμμετέχουν για πρώτη φορά στον τελικό του συγκεκριμένου θεσμού και σκοπός είναι η κατάκτηση του τροπαίου προκειμένου οι Ραφηνιώτες να πάνε στα μπαράζ με την ψυχολογία στο ζενίθ, έχοντας ως στόχο την επιστροφή στην Γ’ Εθνική.

Ο κ. Τσιγγούλης ο οποίος είχε κατακτήσει το Κύπελλο την περίοδο που εργάστηκε στον Αήττητο Σπάτων καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αλέξανδρου Χαρακτίδη. Από την άλλη, οι κόκκινοι καλούνται να υπερασπιστούν το τίτλο που κατέκτησαν την περσινή σεζόν όταν και κέρδισαν στον τελικό το Κρυονέρι.

Ο Αντώνης Καρπούζας, ο οποίος την περσινή σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου όντας τεχνικός διευθυντής στους ‘ερυθρόλευκους’, έχει καταφέρει να προσδώσει ταυτότητα στην ομάδα από το Μπογιάτι από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της και αισιοδοξεί ότι θα πανηγυρίσει και φέτος.

 

Μια ματιά στο παρελθόν

Πέρασαν   11   χρόνια     από   τότε  που  η   ΕΠΣΑΝΑ  διοργάνωσε  τον πρώτο τελικό   Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων  . Κάνουμε  μια  σύντομη  αναδρομή  σ΄ αυτούς  του  τελικούς κυρίως  από    στατιστικά  στοιχεία    για να  θυμηθούν  οι  παλαιότεροι   και   να μάθουν  οι  νεότεροι   για την πορεία   αυτού  του θεσμού.

Κυπελλούχοι ΕΠΣΑΝΑ:

2003/04 Κεραυνός Κερατέας – Αστέρας Βάρης 3-1 (παρ.)

2004/05 Κεραυνός Κερατέας – Βουλιαγμένη 3-1

2005/06 Κεραυνός Κερατέας – Μαρκό 3-1

2006/07 Αήττητος Σπάτων – Μαρκό 1-0

2007/08 Κεραυνός Κερατέας – Ολυμπιακός Λαυρίου 3-2

2008/09 Παμπαιανικός – Τριγλία Ραφήνας 1-1 (4-3 πεν.)

2009/10 Ωρωπός – Τριγλία Ραφήνας 2-1 (παρ.)

2010/11Κορωπί – Αστέρας Βάρης 1-1 (4-3 πεν.)

2011/12 Αστέρας Βάρης – Αχαρναϊκός 2-1

2012-13  Kεραυνός  Κερατέας-Τρίγλια Ραφήνας 2-1

2013-14 Α.Ο Κρυονερίου-Ολυμπιακός Αγ΄. Στεφάνου  0-1

2014-15. Θύελλα Ραφήνας – Ολυμπιακός Αγ΄. Στεφάνου 18/3 18:00

ΤΙΤΛΟΙ:

Κεραυνός Κερατέας (5)

Από 1 οι : Αήττητος Σπάτων, Αστέρας Βάρης, Κορωπί, Παμπαιανικός, Ωρωπός  και Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου.

 

  • Πολυνίκης  του θεσμού  είναι   η  ίστορική  όμαδα  του Κεραυνού  Κερατέας  με  5 κατακτήσεις , 3  μάλιστα  από  αυτές  συνεχόμενες  από το 2004-2007  και μάλιστα  με ίδιο  σκόρ 3-1.
  • Ο Κεραυνός   Κερατέας έχει κατακτήσει    χρονολογικά τον πρώτο  και  τον  τελευταίο  τίτλο  σε αυτούς που έχουν  γίνει  μέχρι τώρα.
  • Όλοι οι τελικοί  μετά  τις  3 πρώτες κατακτήσεις  του Κεραυνού όταν υπήρχε  νικητής έληξαν  με ένα  γκολ  διαφορά 3  φόρες 2-1, 3-2, και 1-0.
  • 2  φορές  έχουν λήξει  ισόπαλοι  με  το ίδιο σκόρ 1-1 και έχουν κριθεί  στα πέναλτυς  με το ίδιο  σκόρ  4-3 με <  τυχερούς   > το Κορωπί  και τον Παμπαιανικό.
  • Κάθε    ζυγό έτος 4,6,8,10,12 έστω  στην παράταση   υπάρχει  νικητής.
  • Την  τελευταία  πενταετία  η Τριγλία  Ραφήνας έχει πάει 3   φορές  στον  τελικό  και  τον  έχει  χάσει.
  • Επίσης  η  Μαρκό έχει  χάσει 2  συνεχόμενους  τελικούς.
  • Πολυνίκης προπονητής  -3 φορές- είναι  ο  Δήμος   Κάβουρας με  τον Κεραυνό  Κερατέας.Ενώ έχουν  κατακτήσει  ακόμη  τίτλο οι  προπονητές.:Πέτρος  Τσιγκούλης νε  τον Αήττητο  Σπάτων,Βαγγέλης  Μάλλιος με  Κεραυνό Κερατέας,Ευγένιος  Τσέρτος με Παμπαιανικό,Αλέξης Γλεγλές  με  Ώρωπό, Βασίλης  Στασινόπουλος  με    Κορωπί, Γιώργης  Αρχοντάκης με ¨Άστέρα  Βάρης και  Θανάσης Πετούρης  με Κεραυνό  Κερατέας.
  • Λόγω  και  των  μικρών  σκόρ  2  γκόλ    σε τελικό έχουν  σημειώσει 3 ποδοσφαιριστές.

Ο Κοντογιάννης  του Κεραυνού Κερατέας, ο Μπαλογιάννης  του Ωρωπού και Αντωνόπουλος  του Κεραυνού.

  • Το γρηγορότερο  γκόλ έχει  σημειωθεί  στον   πρώτο  τελικό   δηλ.   το   πρώτο  γκόλ  του θεσμού   με  πέναλτυ  στο 5΄,   με     σκόρερ  τον Καραούλη του Αστέρα  Βάρης  και   διαιτητή  τον κ.  Ντάφλο.
  • Στους  κανονικούς  αγώνες  και τις παρατάσεις μέχρι  τώρα  έχουν   καταλογισθεί 2 πέναλτυς.
  • Οι ομάδες  που τα κέρδισαν  έχασαν  τους τελικούς.
  • ¨Ένας τελικός έχει κριθεί  στο 90΄ λεπτό  του  κανονικού  αγώνα-2007, Αήττητος    Σπάτων –Μαρκό 1-0 με   γκόλ του Γκατζούδη.
  • 2 φόρες έχει  κριθεί ο τελικός   στην Παράταση.
  • 7 φόρες   στις  10     διοργανώσεις κατέκτησε  τον  τίτλο η ομάδα που προηγήθηκε  στο   σκόρ.
  • Ρέκορ φιλάθλων είχαμε  στον τελικό του 2011-2,500 φίλαθλοι-  μεταξύ    Α.Ο Κορωπίου  και Αστέρα  Βάρης  στο   Γήπεδο  των  Σπάτων που έχουν   γίνει  και οι περισσότεροι τελικοί.
  • Ο πρώτος  έγινε   στο Δημοτικό  γήπεδο   Μαρκοπούλου  και ήταν  αφιερωμένος  στον  αδικοχαμένο μεσογειώτη παράγοντα Μανώλη  Μεταξά.
  • Η  ιστορία λοιπόν  αυτού του θεσμού   έχει  αρχίσει με ένα  γκόλ   με πέναλτυ  στο 5΄ λεπτό το 2004  και έχει   σταματήσει  πρόπερυσι  με  ένα   αυτογκόλ  του Πρίφτη ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Κερατέας, στο 80΄.
  • Την  περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του στον θεσμό, σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τον φετινό νικητή υπομονή….

Η πορεία της Θύελλα Ραφήνας 

Κρυονέρι-Θύελλα Ραφήνας 0-2

Διόνυσος-Θύελλα Ραφήνας 1-3 παρατ. (0-0 καν. Διάρκεια)

ΠΑΟ Καλυβίων-Θύελλα Ραφήνας 1-2

Σαρωνικός Αναβύσσου-Θύελλα Ραφήνας 1-7

Ολυμπιακόας Λαυρίου-Θύελλα Ραφήνας 0-1

Θύελλα Ραφήνας-Ολυμπιακός Λαυρίου 1-1

 thiella rafinas2014-15-1

Η πορεία του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου

Άνοιξη -Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου 0-2

Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου-Γλυκά Νερά 3-0

Αχιλλέας Κ. Αχαρνών-Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου 0-3

Παλληνιακός-Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου 0-1

Κορωπί-Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου 0-2

Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου-Κορωπί 3-2

 olimpiakos agiou stefanou2015

Ο ‘άρχοντας’ της αναμέτρησης θα ειναι ο Μιχάλης Μάλαμας- με βοηθούς τους Βασίλης Τζαφόλιας- Γιώργο Λάμπρου

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Παπάζογλου

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply