Connect with us

slideshow

Έχασε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ…

Published

on

Μεγάλη ευκαιρία για θρίαμβο επί της Τότεναμ κλώτσησε στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Ο “δικέφαλος” αγωνιζόμενος απέναντι σε μια αγγλική ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς, έπιασε πολύ καλή απόδοση αλλά δεν αξιοποίησε τις τρανταχτές ευκαιρίες. Όπως το χαμένο πέναλτι του Λίνο (32′), το δοκάρι του Ίβιτς στις καθυστερήσεις, τη διπλή χαμένη ευκαιρία Ίβιτς-Αθανασιάδη λίγο νωρίτερα. Στο άλλο ματς του ομίλου Σάμροκ Ρόβερς-Ρούμπιν Καζάν 0-3. Στις 29 του μήνα ο ΠΑΟΚ θα παίξει στη Ρωσία με την Ρούμπιν.

 

Ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει νίκη κόντρα σε μία από τις σπουδαιότερες αγγλικές ομάδες, έστω και αν οι Λονδρέζοι έπαιζαν με τις “ρεζέρβες” τους. Άλλωστε τα πιτσιρίκια του Ρέντναπ είχαν έλλειψη εμπειρίας, αλλά υπερτερούσαν τόσο σε ταχύτητα όσο και σε φυσική κατάσταση, κάτι που ο Μπόλονι αντιμετώπισε με τις οδηγίες του στους μέσους και τους εξτρέμ να βοηθούν πάντα τα μπακ όταν η μπάλα βρίσκεται στο χώρο ελέγχου τους.

 

Με σωστή τακτική και χωρίς να ρισκάρει, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ευκαιρίες (με κορυφαίες το πέναλτι, το δοκάρι, αλλά και το ψαλίδι του Αθανασιάδη που απέκρουσε ο Κουντιτσίνι), ακόμα και όταν είχε μείνει από ανάσες και έδειχνε συμβιβασμένος με το βαθμό.

 

 

 

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς βλέπουν ως “τελικούς” τα δύο παιχνίδια με τη Ρούμπιν (2η αγωνιστική στο Καζάν, τελευταία στην Τούμπα) και αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι θα πάρει έξι βαθμούς απέναντι στην αδύναμη Σάμροκ Ρόβερς, κέρδος θα είναι ασφαλώς κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο, πιθανότατα και πάλι κόντρα σε αναπληρωματικούς της Τότεναμ.

 

Το φιλμ του αγώνα

 

10′ Σε γύρισμα από δεξιά, ολιγώρησε ο Βιεϊρίνια που έπιασε σουτ το οποίο κοντραρίστηκε

 

12′ Τεράστια ευκαιρία για την Τότεναμ, ο Κοντρέρας απέκρουσε στη γραμμή σουτ του Φαλκέ

 

18′ Δυνατό μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, κόντρα σε αντίπαλο και κόρνερ

 

28′ Τάκλιν του Κοντρέρας στον Κέιν που βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής τον τιμώρησε με κάρτα για «θέατρο»

 

32′ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Κουντιτσίνι ανέτρεψε τον Αθανασιάδη, πεντακάθαρο πέναλτι. Εκτέλεσε ο Λίνο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά διατάχθηκε επανάληψη. Στο δεύτερο χτύπημα άλλαξε γωνία κι έστειλε την μπάλα άουτ.

 

40′ Φοβερή εκτέλεση φάουλ από τον Παβλιουτσένκο, η μπάλα μόλις λίγο πάνω από το δοκάρι του Κρέσιτς

 

48′ Σουτ στην κίνηση του Βιεϊρίνια από τη γωνία της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ

 

53′ Ο Σαλπιγγίδης γύρισε την μπάλα στο υψος του πέναλτι με τον Κουντιτσίνι εξουδετερωμένο, αλλά ο Γουόκερ πρόλαβε να απομακρύνει

 

56′ Λάθος του Κρέσιτς, ακολούθησε έξω από την περιοχή τον Κέιν, ο Φαλκέ πήρε την μπάλα, αλλά το πλασέ του από μακριά ήταν άστοχο

 

67′ Γύρισμα Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ

 

84′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς σούταρε με τον Κουντιτσίνι να αποκρούει, ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τη σέντρα και το ανάποδο ψαλίδι του Αθανασιάδη έσωσε και πάλι ο Ιταλός.

 

91′ ΔΟΚΑΡΙ: Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη έχασε στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ, με την κεφαλιά του Ίβιτς από τη μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (62′ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδης.

 

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Γουόκερ, Λίβερμορ, Τάουσεντ, Κάρολ. Ντος Σάντος (92′ Πάρετ), Φαλκέ (81′ Φρέντερικς), Κέιν, Παβλιουτσένκο

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply