Connect with us

slideshow

Ένα ημίχρονο άντεξε στη Μόσχα η ΑΕK έχασε 3-1..

Published

on

Με άδεια χέρια επιστρέφει από τη Μόσχα η ΑΕΚ. Μετά την ήττα (3-1) από τη Λοκομοτίβ, τρίτη της ελληνικής ομάδας στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, εκμηδενίστηκαν οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αξιοπρεπής εμφάνιση στο α’ ημίχρονο από την ελλιπέστατη ΑΕΚ, με ατομικά λάθη στο β’ μέρος όταν σκόραρε ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας, Ντμίτρι Σίτσεγ (47′ 71′ πεν) και στις καθυστερήσεις ο Καϊσέδο.

 

 

Η ΑΕΚ που είχε σουτ στο δοκάρι με τον Μπέλεκ (86′), μείωσε στο 89′ με κεφαλιά του Σιαλμά. Η συνέχεια στις 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ: ΑΕΚ-Λοκομοτίβ.

 

 

 

Η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους Ρώσους, αλλά και τις απουσίες. Χωρίς Μάκο, Δέλλα, Γκούντιονσεν, Γεωργέα και Γκούντιονσεν, αλλά και με τον Λεονάρντο στον πάγκο, η “Ένωση”

παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο για ένα ημίχρονο, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος.

 

Οι γραμμές ήταν κοντά, η μπάλα κυκλοφορούσε με άνεση και η ΑΕΚ ήταν απόλυτα συμπαγής. Με έναν πανταχού παρόντα Βάργκας να κάνει μεγάλο παιχνίδι και άψογη ανασταλτική λειτουργία από όλη την ομάδα, ο Γιάννης Αραμπατζής δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Η μεγάλη φάση του ημιχρόνου ανήκε στους “κιτρινόμαυρους” με το χαμένο τετ α τετ του Στιβ Μπέλεκ.

 

 

 

Όλα άλλαξαν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο προπονητής της Λοκομοτίβ, Ζοζέ Κοουσέιρο, έριξε στο ματς τον ταχύτατο Βίκτορ Ομπίνα, με εντολή να κινείται δεξιά, όπου οι Κοντοές και Ζοζέ Κάρλος άφηναν γυμνή την πτέρυγα. Στο 47ο λεπτό ο Νιγηριανός πέρασε τον Κοντοέ και σέντραρε για να σκοράρει ο Σίτσεφ μετά τη λάθος απομάκρυνση του Μανωλά. Οι παίκτες της ΑΕΚ επηρεάστηκαν από το γκολ και η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα. Κάπως έτσι οι Ρώσοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 71′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σίτσεφ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Καράμπελα.

 

 

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η ΑΕΚ ξύπνησε και με ατομικές προσπάθειες του Λεονάρντο και του Σιαλμά προσπάθησε να βγει μπροστά. Αφού προειδοποίησε στο 86′ με το δοκάρι του Μπέλεκ, μείωσε στο 89′ με κεφαλιά του Σιαλμά, από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο. Οι παίκτες του Κωστένογλου βγήκαν μπροστά για να κυνηγήσουν την ισοφάριση ρισκάροντας, και η Λοκομοτίβ έφτασε στο τρίτο γκολ με τον Καϊσέδο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

ΣΚΟΡΕΡ: 47′, 71′ πεν. Σίτσεφ, 93′ Καϊσέδο – 89′ Σιαλμάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολ Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ίμπρισιτς, Ντα Κόστα

 

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: Γκιγέρμε, Μπούλακ, Ντα Κόστα, Σισκίν, Γιανμπάεφ, Θαπατέρ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς (66′ Καϊσέδο), Ιγκνατίεφ (78′ Λοσκόφ), Σίτσεφ, Μαϊκόν (46′ Ομπίνα)

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Βάργκας (59′ Καφές), Γκέντσογλου, Χοσέ Κάρλος, Λαγός (73′ Σιαλμάς, Μπερνς (65′ Λεονάρντο), Μπέλεκ

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply